keskiviikko 9. elokuuta 2017

Tervetuloa eläintarhaan

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.
 Meille onkin noita elukoita kertynyt. On arkaa ja seurallista, on fiksua ja tyhmää. Sanoisin, että kaikki meidän elukat ovat noita kaikkia. Paitsi Onni. Se ei ole tippaakaan arka. Meillä on siis yksi yltiösosiaalinen kissa, yksi rusinan kokoiset aivot omistava jääräpäinen rakki, yksi mustaherukoita syövä höpsö kani, sekä neljä lammasta, joiden touhuja ei voi nauramatta katsoa. Kun yksi säikähtää, niin kaikki säikähtävät, vaikka muilla ei ole hajuakaan siitä, mitä pitäisi säikkyä.

 Meillä tavoite on, että kaikki elukat olisivat keskenään kavereita. Huima ja Onni ovatkin "Best Friends forever", ja Onni on myös Terho-pupun kaveri. Ne saattavat vain hengata samassa häkissä, jonne kissa on yläkautta kiivennyt. Onni kuitenkin pelkää lampaita, vielä, mikä on vähän sääli. Onnia totutetaan niihin, mutta asiaa ei auta lampaat, jotka tunkevat ihan iholle katselemaan.

 Huimaa voi pitää  samassa aitauksessa Terhon kanssa, kun se on rauhallinen. Jos Huimalla on tylsää, se saattaa hyökkäillä Terhoa päin, toivoen siitä leikkikaveria, mutta onneksi pupu on aika tottunut tuohon. Lampaista Terho ei välitä mitään, eivätkä ne välitä Terhosta.

 Lampaista Muru (kaikkein tummin) on rohkein. Se rupesi leikkimään Huiman kanssa, siis puskemaan leikillään, kun Huima tunki päänsä aidanraosta. Kesälintu (vaalein) on lauman pomo. Hän voi kävellä muita päin, ja ne väistävät. Kesälintu ei juurikaan välitä Huimasta. Milli (ruskeista isompi) pelkää Huimaa vähän. Sekin kuitenkin pysyy koiran lähettyvillä, jos vain muu lauma on vieressä. Iris (ruskeista pienempi) taas antaa Huiman haistella, vaikka onkin muuten aroin. Huima on ollut vapaana lammasaitauksen ulkopuolella, saa nähdä, miten seuraavaksi...

10. Tämä taitaa olla hetken sen jälkeen, kun Huimalle sanottiin "Fiksu koira!"...

11.

12.

13.

14.

15.

16. Kyllä meidän koiraa on koulutettu...! (Ottakaa huomioon, että mun jalka on tuolla sisällä :'D)

 Kakkosluokkalaisen serkkuni suusta kuului ihana lausahdus: "Teillä on hirveesti eläimiä. Teillä on koira, kissa, pupu, lampaita, ja enemmän keppareita, kuin mä oon missään nähny!" Se on totta, keppareita meillä Anskun kanssa yhteensä yli kuusikymmentä keppihevosta! Jos ne kiinnostavat, niin kepparitallimme nettisivuille pääsee tästä linkistä. Tässä blogissa kuitenkin keskitytään noihin ennen keppihevosia mainittuihin tyyppeihin.

 Huimasta varmasti tiedättekin aika paljon. Huima on paimensukuinen lapinkoirauros, vuosimallia 2014. Huima harrastaa montaa lajia, pääosin kuitenkin rally-tokoa. Huiman omistaja myös mielellään kuskaa koiraansa kaikeklaisiin mätsäreihin. Huima on hiukkasen arka vieraita ihmisiä kohtaan, joten Huikku ei ole mikään vieraiden ihmisten halinalle, vaikka ehkä siltä näyttääkin.

 Onnistakin aika paljon varmaan tiedätte, ainakin, jos olette sen esittelysivun lukeneet. Onni on leikattu maatiaiskissauros, joka seikkailee ympäri kylä, mutta tulee luokse, kun omistaja kutsuu. Onni on niin seurallinen, ettei se tajua, että joku (ihminen tai kissa) ei halua sitä reviirilleen/omaan pihaansa...

 Terho on seurallinen, mutta hieman arka (luultavasti sekarotuinen) uroskani. Terhon ollessa vapaana Huiman aitauksessa, se tulee heti luokse, kun joku menee sisää. Terho ei kuitenkaan halua, että kukaan ottaa häntä syliin. Terho rakastaa vadelmia ja mustaherukoita, sekä tietysti apilaa. Terhon kaverina oli ennen Vuokko-niminen kääpiöluppakorvakani, mutta Vuokko valitettavasti kuoli 4-vuotiaana tuntemattomasta syystä, saattoi olla myös vanhuus. Terholla on kuitenkin nykyöön kaikki nuo muut eläimet kavereinaan. Terho on jo 6-vuotias.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

Onko teillä paljon eläimiä? Ovatko ne kavereita keskenään?

2 kommenttia:

  1. Haha, no, riippuu mikä on paljon. Elukoiden pääluku huitelee meillä (valitettavasti vain/vasta) siellä kymmenen tienoilla, mutta sen sä taisitkin tietää. Pepe (kissa) ja Ramses (kani) ovat jollakin asteella kavereita. Doris (MetsästysKoira) haluaisi tehdä Ramseksesta paistin, ja Pörri (kissa) vähät välittää muista kuin veljestään Pepestä. Caro (hevonen) asuu muualla, ja kanat ovat keskenään. Eli ei sen suurempia ystävyyssuhteita. :)

    P.S. Kivoja kuvia! <3

    VastaaPoista