perjantai 18. elokuuta 2017

Päivän sana: "Etsi!"

Tässä yhtenä päivänä treenailtiin Huiman kanssa vähän jälkeä. (Pitäiskö postauksiin laittaa joku aloitus, tai edes tervehdys ennen kuin menee asiaan? Njääh.) Ansku oli ottanut pakkaseen jonkun Onnin tappaman linnun, ja nyt sulatimme sen, ja teimme sillä hajulla jäljen lähimetsään. Emme antaneet jäljen olla metsässä koirien hakemiseen kestävää aikaa pidempään, sillä jäljen iällä ei ollut niin väliä asian ollessa koiralle ihan uusi. (Pahoittelut epäselvästä kerronnasta, mulla on taas pitkä koulupäivä takana...) Otimme Huiman pitkän jälkiliinan matkaan, ja suuntasimme koiran kanssa metikköön.
Kaikki kuvat c)Ansku


 

 Aloitimme suht. lyhyellä jäljellä, mutta ehkei haju ollut tarttunut kunnolla, tai sitten koira ei vain hiffannut hommaa, sillä ajattelin, että se olisi paljon innokkaammin lähtenyt kiskomaan hajun perään. Joissakin kohdissa Huima taisi hukata hajun, mutta ehkä se vähän tajusikin, että mitä olisi pitänyt tehdä. Lintua Huikku ei ottanut suuhun, vaikka kuinka yritettiin. 





Kun olimme selvittäneet jäljen, otimme vielä ihmisten etsimistä. Ansku piiloutui, ja minä lähetin koiran. Tämä oli Huimalle ihan tuttu juttu, eikä tuottanut mitään ongelmaa, lukuun ottamatta muutamaa luoksetulo-ongelmaa... Kaiken kaikkiaan ihan hyvä treeni :)

Oletteko te treenanneet koirien kanssa jälkeä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti