torstai 25. toukokuuta 2017

Kootut korvakuvat

Näitä korvakuvia on sellaiset määrät kertynyt, että ne olisi ehkä hyvä vetää yhteen lomakamman toisessa luukussa... Osaa näistä ei myöskään ole täällä blogin puolella julkaistu, joten olkaapa hyvät!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.
10.

11.
12.

13.
14.

15.

16. Kai tääki lasketaan...?

17.
Tässä ei ollut vielä kaikki, ei hätää... Kylläpä Canonilla otetut kuvat muuttuivat huonolaatuisiksi... Huimallahan tosiaan on paimensukuiselle harvinaisemmat pyöreäpäiset korvat, isältä perityt, ja niitä pyritään säilyttämään, ja jalostamaan lisää. Huima olisi siis hyvä uros jalostukseen... Ainoa miinus oikeastaan on se, että Huima todennäköisesti on OI-sairauden (sama sairaus esiintyy myös ihmisillä) kantaja. (Tähän voisin lisätä sen, että rodun alkukantaisuuden vuoksi tämä on yksi harvoista (eikä tämäkään onneksi ole yleinen,)sairauksista lappalaiskoirilla silmäsairauksien ja Pompen taudin oheella.) Kuvio menee siis jotakuinkin näin: Huiman kennelissä Huiman isä astui samalla kertaa kaksi narttua. Toinen pentue syntyi ensin, ja pennuilla ilmeni tätä sairautta, viidestä vain kaksi jäi eloon. Tämä siis tarkoittaa, että sekä pentueen emä, että pentueen isä, joka siis on Huimankin pentueen isä, ovat sairauden kantajia. Siihen kun ei ole geenitestejä olemassa, onneksi kovaa vauhtia kehitellään... Mutta siis, Huiman pentueessa tätä sairautta ei ilmennyt, joka viittaa siihen, että huiman äiti ei ole kantaja. Mutta vaikka pennuilla ei sairautta ollutkaan, se ei sano sitä, etteikö pentu voisi olla sairauden kantaja. Jos Huima siis astuisi jonkun nartun, pitäisi olla varma siitä, ettei se ole kantaja. Mutta sitä kun ei voi mistään tietää... Mutta joo, tulipas taas kirjoitettua, kun on aihe, josta kirjoittaa. Ja saanko kysyä, miten päädyimme pyöreistä korvista OI-sairauteen? No jaa, tuskin sillä on niin väliä :)

Mitä mieltä olette näistä sairauksista? Löytyikö korvakuvista suosikkia?

2 kommenttia:

  1. Sairauksiin on oma kommenttini se, että huoleton on elukaton. Sinä ja sun korvakuvasi, suosikki oli tietty 7. kun se on mun ottama. ;) No ei, kaikki on ihan kivoja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, totta... Ja joo, toi kuva on kiva :D Kiitos siitä XD

      Poista