sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Mitä kuuluu?


Oikeastaan ei kuulu mitään. Ulkona on hiljaista. On talvi. Meille kyllä kuuluu hyvää. Mä selailen melkein itkien joka päivä niiden Instagrameja, jotka asuvat jossakin lapissa, missä sitä lunta ja pakkasta on riesaksi asti. Ei ole oikein reilua, että meidän lumet sataa Kainuuseen katkomaan sähköjä, Kolille sulkemaa kansallispuistojen reittejä ja laskettelurinteitä, ja jopa Etelä-Amerikkaan ajamaan krokotiilit talvihorrokseen... Meidän lumet sataa Fuengirolan aurinkorannikolle ja Saharan autiomaahan! Haluaisin niin kovin lappiin, haluaisin rinteeseen, hiihtoratsastamaan, ja kävelemään järven jäälle ja lumisiin metsiin. Mulla on ikävä sitä Kolin lumimäärää, jossa juostessa Huimakaan ei jaksa karata pitkälle.


Uskallan melkeinpä väittää, että tämä maisema livenä on vielä kauniimpi, kuin ne mielettömät tykkylumipuut. Eivät havupuut tietenkään, mutta kuurasta valkeat koivut ja pajut luovat todellisen talven ihmemaan eteläämkin.

Nyt kuitenkin voidaan olla etelässäkin onnellisia, sillä tännekin ovat ne odotetut pikkupakkaset saapuneet. On niin kaunista. Iltalenkillä pidän toisinaan lamppua päällä vain nähdäkseni, kuinka kauniisti puiden kuuraiset oksat kimaltavat, ja kuinka pienet jääkiteet leijuvat valokeilassa, kuin joku sirottelisi glitteriä minun ja koirani ylle. Se on kumma, miten säätila voikin vaikuttaa ihmisen mielialaan niin paljon. Pieni pakkanen, kuura puissa ja nurmikoilla,  ja satunnaisesti esiin pilkahteleva aurinkokin. On hyvä fiilis, pitkästä aikaa. Voin rehellisesti sanoa olleeni viimeiset pari viikkoa positiivisempi ja iloisempi, kuin koko syksyn ja alkutalven aikana yhteensä. Toki, kun satun olemaan suhteellisen suomalainen, niin kaikesta pitää valittaa, mutta nyt mulla on oikeastaan enemmän positiivista ajattelua, niiden perinteisten "Millon pääsee kotiin?? Mä en jaksa tätä enää, koulu on syvältä." "Haluun lappiin! Miks täällä ei voi olla talvi!?" "Mua väsyttää ja polveen sattuu ja on nälkä haluun vaan kotiin kattoo telkkarii!!" lomassa... Tiivistettynä siis hyvä fiilis! :D
Mitäs teille kuuluu?

2 kommenttia: