lauantai 25. maaliskuuta 2017

Haasteita sataa, mä jätän mestat palaa...

Moikka!  Pyydän ensimmäisenä anteeksi sitä, ettei tänne ole tullut postauksia viime aikoina. Yksi postaus maaliskuun aikana! Siin naurettavaa! Minusta tuntuu, että olen olen ollut tietokoneessa kiinni joka päivä siitä asti, kun tulen koulusta, ja lopettanut illalla kymmenen aikoihin, mutta en ole silti saanut mitään aikaan... Sain siis kuitenkin haasteen Anskulta, ja ajattelin nyt toteuttaa sen. Ideana on haasteessa tavalla tai toisella kertoa, miten juuri minut saa painamaan sitä sinistä "lue"-painiketta, tai sitten sitä rasta yläkulmassa. Tässä siis säännöt:

Haasteen ohjeet: 

1. Kirjoita haasteen ohjeet.

 2. Kirjoita asioita, mitkä otat huomioon, kun liityt blogiin. 

3. Pane postaukseen halutessasi kysymyksiä, esim. "Katsonko kuvien laadun yms...".

 4. Lopuksi kokoa tiivistetysti tärkeimmät asiat, millä liityt blogeihin. 

 5. Haasta vähintään 5 blogia tähän samaan haasteeseen mukaan. 

Okei, aloitetaanpa siis. Tein tätä varten erittäin hienon (olen oikeasti tyytyväinen ;D) esimerkkiblogin, johon on linkki lopussa. Postauksen kuvituksena toimii joltakin päivältä otetut metsäkuvat. Minuthan saa tosi helposti liittymään lukijaksi, ylensä riittää se, että blogilla on joku söpö päähenkilö, (hevonen tai koira) mutta listaan nyt tähän tärkeitä asioita, jotka vaikuttavat siihen, miten liityn lukijaksi.
                                                                    KUVAT
Kuvat ovat tärkeitä. Oma blogini perustuu suurimmaksi osaksi kuviin (Kuvauskalustosta tulossa postausta!!). Kuvien tulee olla isoja ja hyvälaatuisia. Annan kuitenkin anteeksi bloggerin tavan pilata kuvat muuttamalla ne surkealaatuisiksi. Kuva voi kuitenkin olla minun mieleeni liiankin iso. jos sitä ei näe kokonaisena pienen läppärin ruudulla, se on liian suuri. Kuvien olisi hyvä olla tarkkoja, ehdottomasti ulkona otettuja (vain esim. naksutintreenivideota tai my day:ta voi kuvata sisällä), ja huolellisesti otettuja.
                                                                     TEKSTI
Teksti on myös todella tärkeää. Tälle äikän opelle ainakin kielioppivirheet (varsinkin yhdyssanavirheet) ovat suurin tekijä, joka saa minut viemään sen hiiren sinne sivun ylälaitaan, etsimään sen rastin, ja sulkemaan sen välilehden välittömästi. Tekstin tulee myös olla eläväistä, runsasta ja hauskaa, vaikka en blogiasioissa olekaan niin tarkka, kuin esim. tarinoissa. Tekstiä ei tarvitse olla paljoa, mutta sen pitää olla laadukasta. Jos yhtään ajattelee minun mielenrauhaani, niin kiinnittää huomiota siihen, mitä kirjoittaa. Jos tekstissä on jatkuvasti esim. pilkku alistuskonjunktion jälkeen (tähänkin olen törmännyt...), niin se on varma tapa saadaa meikäläinen hyppimään pitkin seiniä.

Taidetta...


                                                                ULKOASU
Ulkoasun tulee olla huolellinen ja omaperäinen. Olen niiiiiiiin kyllästynyt niihin bloggerin valmismalleihin! Bannerissa tulee olla hyvin rajattuja kuvia, jos niitä siihen haluaa rajata. Värien tulee sopia yhteen. Teksti tietysti on mustaa, tai tummalla pohjalla valkoista! Mitä panostetumpi, sen parempi!
Huoh nää mun korvakuvani...


                                                                           MUUTA
Blogilla tulisi olla omaperäinen nimi. Minun blogistani ei todellakaan kannata ottaa siinä aiassa mallia... Blogissa tulee myös olla kunnolliset ja ajan tasalla olevat esittelysivut. Olen kerrankin päätynyt blogiin, jonka pitäjällä oli kaksi ponia. Katsoin molempien esittelysivut, eikä niissä ollu mitään mainintaa siitä, ettei toinen poneista enää olisi hänellä. Sitten luin muutaman postauksen, ja sain selville, että toinen poni oli myyty vuosi sitten! Välttäkää tätä! Pitäkää uusikin lukija ajan tasalla! (Vaikka en nyt enempää kommentoi, ponin myyminen ei varmasti ollut kivaa...) Kirjoittaja ei myöskään saa kokea lukijoita taakkana itselleen, vaan bloggaamisen tule olla kivaa. Kirjoitajan ylimielisyys myös huokuu tekstistä. Postaustahdin tulee myös olla siedettävää. Mutta en nyt sen enenpää ala arvostelemaan, vaan sanon loppuun muutaman sanan esimerkkiblogistani:

1. En haluaisi sanoa tätä, mutta blogista huomaa, että olen kirjoittaessani teeskenellyt mahdollisimman nuorta, ja melko "koirista mitään tietämätöntä".

2. Vaikka bloggerissa on ihan kivat mahdollisuudet, ei tekstin tarvitse olla neon vihreää, tai päivämäärä- ja sivupalkkiotsikoiden hervottoman kokoisia.

3. Kirjoitus- ja kielioppivirheet. Enenpää en sitä asiaa kommentoi.

4. Kuvat ovat pieniä, huonoja, vanhoja, ja tekstin mukaan jo aiemmin blogissa julkaistuja (ei tietenkään oikeasti, sillä esimerkkiblogissa on vain yksi postaus).

5. Banneri on pikainen ja tylsä. Kuva on huonosti rajattu, ja teksti tavallista. Lisäksi siinäkin on kirjoitusvirheitä, ja kirjoittaja mainostaa itseään.

6. Mainitsin kai jo nuo bloggerin valmistaustat...

7. Tekstin mukaan kirjoittaja ei jaksa kirjoittaa...

8. Kirjoitusvirheiden lisäksi teksti on todella epäselvää.

Ehkä siinä oli edes pieni osa... Tässä kuitenkin linkki esimerkkiblogiin: http://esimerkkihaasteeseen.blogspot.fi/

Sitten pitäisi kai vielä haastaa joku...

No, minä haastan:

Lotta - Poni Voimaa

Jatta - Kisaelämää

Elina - Niuniun nurkkaus +Tuin kans!

Vilma - Melkein Mestari

Jenny - Koiria maalta

Toivottavasti tykkäsitte tällaisesta postauksesta! Kertokaa ihmeessä kommenteissa, mitä mieltä olitte!

2 kommenttia:

  1. Voi kääks, osaankohan mä tehdä tätä :D Kiitos kuitenkin haasteesta! :) Kivasti olit itse tämän tehnyt

    VastaaPoista