tiistai 3. lokakuuta 2017

Tallinnaan ja takaisin

Nyt ei taas liity Huimaan pätkän vertaa, mutta kuitenkin: Pääsin laivalla Tallinnaan viime lauantaina. Olimme siis kuvisporukan kanssa. Lähdimme Tallink Silja Megastarilla, kävimme Virossa Kadriorkin taidemuseossa sekä Kumussa, ja tulimme takaisin Tallink Siljan Starilla.


Lähdimme kuviksen pihasta tilausbussilla klo. 8.30, ajoimme Helsingin Jätkäsaareen, ja lähdimme Laivalla kohti Tallinnaa. Sen voin sanoa, etten kyllä tämän matkan jälkeen muuttanut mielipidettäni siitä, etten ymmärrä ihmisiä, jotka matkustaa Silja Linellä (vai mikä Tallink se nykyään onkaan), vaikka voisivat mennä Vikingillä. Ensimmäinen ajatukseni on se, että Siljalla pitää olla koiralla kuonokoppa aina yleisellä käytävällä liikuttaessa, kun taas Vikingillä riittää, että koira on kytkettynä, jos kuonokoppa ei hyödytä sitä itseään. Nyt tiedän myös, että Siljan laivat ovat paljon monimutkaisempia, opasteet ja kerrosten numerot ovat vaikeita löytää, henkilökunta ei puhu kunnolla suomea, Taks free on huomattavasti huonompi, ja kansitilaa on paljon vähemmän. Lisäksi kaikki kannet haisevat tupakalta. Terveisin vannoutunut Viking Line-fani...

Kultainen bussi ja pinkki limusiini. Nyt on hienoo.
Ensimmäisenä lähdimme Kadriorkin museolle. Päivän suurin saavutus oli se, kun onnistuimme pysäyttämään koko Tallinnan liikenteen. Tai no, ei ehkä ihan koko Talllinnan, mutta meidä ratikkaan kiipeämisessä ja lipun ostamisessa kesti niin kauan, että takanamme taisi seistä yhteensä neljä ratikkaa odottelemassa, että saamme liput ostettua... Kuvat puhukoon puolestaan museosta:

Seuraavana suuntasimme Kumuun. Rajallisen ajan vuoksi ehdimme katsoa vain yhden näyttelyn, mutta kuvat kertokoon siitäikin:


Kun Kumu oli kierretty, suuntasimme takaisin satamaan. Star oli sentään vähän fiksumpi laiva, mutta siellä emme edes tehneet muuta, kuin kävimme kaupassa, ja istuskelimme ikkunlaudalla syöden karkkia. Helsingistä lähdimme bussilla, ja kotona olimme kahdeksan maissa. Kyllä tuli uni.Kiva reissu oli, kiitos kuvikselle ja hyvälle seuralle :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti